OVER MIJ

 

OVER MIJ EN MIJN WERK

Het schilderen van natuurlijke landschappen en de kleinschaligheid van ons menselijk bestaan. Dat is een breed begrip. Er zijn dan ook een groot aantal onderwerpen, waar ik door geboeid ben. Stadsgezichten, landschappen, interieurs, vergane glorie, havens en boten, mensen en dieren, enz. Ik werk graag buiten ‘en plein air’, want dan schilder ik uit de eerste hand. Ik wil het landschap beleven om het te kunnen schilderen. Tijdens het schilderen staan al mijn zintuigen open. Mijn werk is altijd herkenbaar aan de impressionistische benadering met een eigen vlotte penseeltoets, die zorgt voor spontaniteit. De atmosfeer en het licht zijn steeds heel belangrijk in mijn werk.

Grote schilderijen maak ik in mijn atelier. Vaak naar aanleiding van het kleinere ‘en plein air’ werk. Maar dan verander ik nog veel. Ik wil daarbij vorm, kleur, sfeer en compositie evolueren, zonder de vitale uitstraling van het buiten schilderen te verliezen.
 

MIJN WERK

Al mijn werk is geschilderd met olieverf. Soms is de onderste laag geschilderd met acrylverf. Elk schilderij is gevernist en ingelijst. Meestal in een blankhouten baklijst met een matzwart randje intern. Tegenwoordig pas ik ook klassieke black/gold lijsten toe. Bij aankoop is die keus bespreekbaar.


MIJN WERK AANKOPEN

Als je mijn werk “in levende lijve” wilt zien kun je één van mijn exposities bezoeken. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in mijn atelier in Epse, vlakbij Deventer. Neem dan contact op voor een afspraak. Als je op de hoogte wilt blijven van mijn nieuwste werk en exposities of andere nieuwtjes, schrijf je dan in voor het ontvangen van mijn kunstbrief onder ‘CONTACT’ op deze website.


KUNST IN DE ACHTERHOEK

Een bezoek aan mijn atelier is goed te combineren met een bezoek aan Museum MORE in Gorssel (3 km. verderop). Nederlands grootste museum voor modern realisme. Verder is de Achterhoek misschien wel de mooiste streek van Nederland met z’n unieke coulissen- en IJssel- landschappen. En dat is misschien wel de reden waarom ik hier woon.

CURRICULUM VITAE

 

1950. In de oude binnenstad van Utrecht ben ik geboren en opgegroeid. Op de Dompleinschool had ik voor tekenen het hoogste cijfer.

1966. Teken- en schilderles van de Utrechte (Haagse School) schilder Henk Bellaard. Hij stuurde me vaak naar buiten met houtskool, kneedgum en een rol behangpapier om op de achterkant te tekenen.

1968. Academie voor Beeldende Kunsten Artibus in Utrecht, afdeling grafische vormgeving en publiciteit. De vrije kunst vond mijn vader voor mij niet geschikt.

1972. Werkzaam als werktekenaar, grafisch ontwerper en art director bij diverse reclame adviesbureaus.

Image

1989. Start van een eigen reclame-adviesbureau met twee partners in Rotterdam en later verhuisd naar Amsterdam. Ons bureau groeide uit in jaren van economische bloei.

2001. Na verkoop van ons bedrijf aan een internationale bureauketen ben ik een paar jaar werkzaam geweest als free lance art director/visualizer.

2006. Enkele jaren naar de Wackers Academie in Amsterdam om mij verder te bekwamen in klassieke teken- en schildervaardigheden, beeldhouwen, anatomie, kleurenleer, perspectiefleer, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing.

2011. Diverse masterclasses strandschilderen en model- en portretschilderen.

2011. Gevestigd als plein air landschapschilder en docent tekenen en schilderen bij enkele verenigingen. Ik exposeer regelmatig en organiseer workshops.